top of page

Privatetterforsker Knut: - Julebord-utroskap er det enkleste å avsløre


Kilde: nettavisen.no

- Med x antall alkoholenheter innafor, blir folk sløve og dumme - og lette å ta, sier privatetterforsker Knut Brende.

- Jeg får alltid flere henvendelser i høytider, spesielt i jula. Julebord er julebord, vet du, og da er det mye rart som foregår.

Det sier Knut Brende, daglig leder i firmaet M16. Antall såkalte «utroskaps-oppdrag» går altså opp ved julebordstider, og nå antar Brende at de jobber med et sted mellom 12 og 15 saker.

- Når noen ringer oss har de som regel sjekket en del ting selv og har en veldig sterk mistanke om at partneren er utro. Men de ønsker å få det bekreftet - eller avkreftet, sier Brende.

- Går dere undercover på julebordet, da?

- Jeg kan ikke avsløre bedriftshemmeligheter, men det fungerer slik at vi får et oppdrag og tar et møte med oppdragsgiver. Da får vi flest mulig opplysninger, blant annet hvor partneren skal på julebord og bilde av vedkommende. Så jobber vi ut fra det og forsøker å fremskaffe bevis, sier Brende.

Det er imidlertid ikke så vanskelig å avsløre julebord-utroskap, skal vi tro privatetterforsker Brende.

- Nei, julebord-sakene er de enkleste å løse. Det er stort sett mye alkohol, og når folk får i seg x antall enheter så blir de sløve og dumme. De tenker ikke på hva de gjør til enhver tid, og det er lett å gå på en blemme. Det er langt vanskeligere å avsløre utroskap hvis folk er edru og klare, da opptrer de mer i skjul.

- De fleste er utro med en kollega

Men det er ikke bare i julebordstider at Brende og kollegene må ut å spane etter utro partnere. Henvendelser om mulig utroskap kommer jevnt og trutt gjennom hele året.

- De aller fleste er utro med en kollega. Det er det vi ser absolutt mest av.

Det finnes noen yrker som går igjen. Brende nevner piloter, Nordsjøarbeidere, bedriftsledere og politikere. Altså er de som er ofte borte fra partnerene sine på grunn av jobb, hyppigere mistenkt for utroskap enn de som kommer hjem til middag hver eneste dag.

- Hvis du skal anslå en prosentandel, hvor mange av utroskaps-oppdragene deres ender med at dere avslører utroskap?

- Rundt 90 prosent, slår Brende fast.

Tar ikke alle oppdrag

Brende understreker at det ikke er alle utroskaps-oppdrag de sier ja til.

- Jeg har sagt nei til oppdrag av type «gubben skal på Danskebåten og jeg vil gjerne sjekke om han er utro der». Jeg må ha noen ordentlige holdepunkter. De fleste som kontakter oss er genuint interessert i å beholde partneren sin, men har en mistanke om utroskap som de trenger å få svar på. De har gjerne barn og hus sammen, og kommer med en seriøst henvendelse til oss.

Mens man i amerikanske filmer ser at privatetterforskerne sender over bilder med utro menn som går i en bil med en annen kvinne, er det ikke helt sånn det fungerer i virkeligheten.

- Vi samler inn bevis og innkaller begge to til et møte der vi presenterer det vi har funnet, sier Brende, og avslutter:

- Vi er ikke ute etter å skade eller ødelegge forhold, vi ønsker å hjelpe.

- Ikke et godt klima

Psykolog og parterapeut Andreas Løes Narum i Parweb.no er skeptisk til å skulle løse samlivsproblemer i samtale med en privatetterforsker som sitter med bevis for utroskap.

- Jeg tror ikke dette nødvendigvis er et godt klima for å finne tilbake til hverandre, å skulle snakke om problemene mens en etterforsker legger frem bildebevis på at en av partene har vært utro, sier Narum.

Generelt vil Narum anta at det er relativt lite vanlig å kontakte en privatetterforsker for å avsløre utroskap.

- Samtidig kan jeg jo forstå de som gjør det, for dette handler om redsel. Redselen for å være alene er såpass stor at enkelte sikkert kan ta det steget, avslutter Narum.

Trenger du privatetterforsker? Kontakt en av våre medlemmer på www.apef.no

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Social Icon
bottom of page